Sterke Vrouwen

augustus 2020 (gesloten)

In de pers

Expo, muziek en meer in De Nispenhoeve Terwijl de expositie ‘Sterke vrouwen’ in De Nispenhoeve in Prinsenbeek leuk wordt bezocht, is de familie Heller alweer bezig met de voorbereiding van volgende activiteiten in de Vlaamse schuur en op het erf van De Nispenhoeve aan de Beeksestraat.
Betovering in authentieke boerderij
‘Sterke Vrouwen’. Uiteenlopend werk van 12 beeldend kunstenaars bijeen gebracht in een schilderachtige Vlaamse schuur in Prinsenbeek. Een wereldreis in een oase van rust, naast de A16.
Expo Nispenhoeve trok 1.300 bezoekers

Galerie Culinart in De Nispenhoeve in Prinsenbeek heeft in negen weekenden in augustus en september 1.300 bezoekers van heinde en verre getrokken. Wilma en John Heller van De Nispenhoeve kijken trots terug op expositie ‘Sterke Vrouwen’ en de activiteiten daaromheen en maken alweer nieuwe plannen.

Anna Nunes

Een jonge, sterke vrouw uit Portugal. Als biologe houdt ze van de natuur en de landschappen, als kunstenares kiest ze voor portretschilderen. De passie zit in de ogen van haar modellen. Haar inspiratie voor de getoonde werken vond ze in Guinee- Bissau, waar ze 1 jaar leefde bij een afgelegen stam, de Boe. 

Claire Brentjens

Claire Brentjens, schrijfster van de psychologische roman “Flardentango”,  groeide op in een expatgezin. Haar eigen ervaringen, maar ook een zeer gedegen onderzoek naar de geschiedenis van Argentinië zijn zeer waardevol geweest in de totstandkoming van een prachtig verhaal over familie en cultuur.

Hierin “dans” je met de hoofdpersoon Evelien van het heden naar het verleden via flarden aan herinneringen, van haarzelf en haar dementerende moeder , op zoek naar het antwoord op een belangrijke vraag: waarom werd er na terugkomst in Nederland, nooit meer over het verblijf in Argentinië gesproken ?

Persbericht

 

Marianne Naerebout

(Dank aan Dutch Master Painters)

Mijn schilderijen zijn mijn levensverhaal. Van abstract, druk, naar steeds rustiger. De behoefte aan kleur is altijd zichtbaar, een teken van mijn hand. Door het vele reizen is acrylverf een prachtig middel omdat het snel droogt. Van elk werk weet ik in welk land ik het heb gemaakt. Het is mijn logboek. 

Waar er liefde is en mensen elkaar omarmen zal er nooit oorlog en geweld zijn.

Simone Theelen

Smashing Colors is de naam van haar atelier en galerie. Treffender kan de naam niet zijn. 

“Ik kan mijn enthousiasme overbrengen op anderen. De wereld heeft me veel gebracht. Op de fiets verkende ik Cuba, Spanje en Marokko. Ik reisde door Kenia, Peru, Ghana, Vietnam en Cambodja. Alle indrukken, de kleuren en beelden zie je terug in mijn kunst”. 

Mieke Robben

‘n Molenaarsdochter liet na de sociale academie het creatieve bloed kruipen waar het niet gaan kon. Haar missie: Gepassioneerd schilderen en tekenen van persoonlijke, kleurrijke, treffende portretten.

Riet van der Hoeven

Door ervaringen wijs geworden, raakte ik zeer geïnteresseerd in menselijk gedrag en de drijfveren achter keuzes, zowel van mezelf als van anderen. Om meer te weten te komen, studeerde ik psychologie. Ik heb een sterke voorkeur voor denken in mogelijkheden. Ook als kunstenaar met abstracte en kleurrijke schilderijen. 

Aagje van den Brand

“Aagje Keramiek” laat zich inspireren door de natuur. Ze maakt kunst om de wereld, binnen en buiten, mooier te maken.

Desiree Leijs-Bruglemans

Docente Desirée vindt dat leren over compositie en kleur net zo belangrijk is als creatieve vrijheid en plezier. Iedereen heeft een verschillend niveau en een eigen achtergrond. Ik vind het heel mooi dat mensen met veel levenservaring hun ideeën en inspiratie delen met mij en met elkaar. Hoewel het onderwerp of de werkwijze overeenkomt, is ieder werk eigen. Met iedere penseelstreek groeit het unieke kunstwerk!

Katerina Belkina

(Dank aan Galerie Lilja Zakirova )
Katerina was given an exceptional talent to see the world through different eyes. In the Dream Walkers series she focused on the old mythology using the art of storytelling from the European fairy tales to ask herself and the viewer existential questions. Belkina chose for this series photography, following on realistic painting in previous work.

Aleid Uhl

“Waarom is een sterke vrouw ben?: Omdat ik het red. Onder alle omstandigheden. Ik geloof in het individu als ‘verbinder’ met woord en beeld”

Samira Boon

“When material comes first, the design follows: textiles focusing on simplicity and tactility”.
Samira is a master in the eastern art of origami – an exceptional performance for a Dutch artist.
Her work is highly appreciated in Japan as well as in Europe.

Edith Walraven

Edith is opgegroeid in een gezin dat draaide rond klassieke muziek. Haar grootste droom als kind ging uit naar ballet en theater. De observatie en interesse in het menselijk lichaam wordt gebundeld in de klassieke uitingsvorm van de kunst: creëren in het bijzijn van een naakt model.
(Dank aan Dutch Master Painters)

Annemiek Meeuwissen

Ik ben geboren en getogen in het dorp Prinsenbeek. Het logo van mijn merk BIKKS verwijst naar deze ‘bikse’ roots. Mijn ontwerpen zijn een tikje eigenzinnig en daardoor uniek. Ik werk vaak in opdracht; dan is het mijn uitdaging om het ontwerp en de uitvoering af te stemmen op de persoon voor wie ik de tas mag maken.

Marlene Hanssen

Marlene is een kunstenares. Zij vangt emoties. Ze wil de ontmoetingen vastleggen. Kunst laten leven als de huid van een ouder wordende mens. Recent heeft ze het kind herondekt met schreeuwende kleuren en simpele vormen. Haar veelzijdigheid toont ze met haar eerste boek “Snoer de krokodil zijn bek”. Hoe zou het leven zijn als je je altijd zelfverzekerd kunt voelen? Haar boek heeft de sleutel in handen.

Link naar boek snoerdekrokodilzijnbek