ART PASSIONELLE

Expositie van kunsten in De Nispenhoeve te Prinsenbeek.

Culinart toont de kunstliefhebber ‘Art Passionelle’.

Zaterdag 26, zondag 27 maart, zaterdag 2 en zondag 3 april 2022 bent u van harte welkom. 

Zoals steeds bij onze tentoonstellingen is het gratis toegang van 13.00 tot 17.00 uur. 

Dit keer presenteren we kunst van vijf creatieve vrouwen  in vijf verschillende kunstvormen.

Onze kunstenaressen:

Ellen van Dijk

Fleur van den Akker

Marianne van den Berg

Daphne Schrijver

Maria van Dijk

Ellen van Dijk

Van kinds af aan teken ik portretten. De liefde voor het tekenen en de wens tot creatieve uiting is zo lang ik mij herinner aanwezig.
Op latere leeftijd raakte ik geïntrigeerd door het ambacht van glas in lood zetten. Een ambacht dat sinds de middeleeuwen nagenoeg ongewijzigd is gebleven. De combinatie van het portretteren en zelf glas in lood leren zetten, heeft mij gebracht waar ik vandaag de dag ben.
In mijn werk benader ik een realistisch perspectief, met oog voor het materiaal. Het glaswerk kan nooit een perfecte afspiegeling zijn van de realiteit. Daarvoor heb je met teveel factoren zoals loodlijnen, verkleuring en lichtinval te maken. Dit zie ik als een enorme kwaliteit en charme van glas in lood en als uitdaging voor mij als kunstenaar.

Fleur van den Akker

In mijn handgemaakte wandkleden werk ik met organische vormen in tegengestelde, heldere kleuren.

Als textielkunstenaar vind ik de tastbaarheid van belang, het voelen aan kunst. Het zorgt voor een verbinding tussen mens en materiaal.

 

Maria van Dijk

Is 60 jaar en woonachtig in Prinsenbeek. Mijn hobby is fotografie, met name macrofotografie heeft mijn voorkeur.

In de loop van jaren heb ik een eigen stijl ontwikkeld waarbij licht, scherpte en onscherpte een grote rol spelen.

 

Marianne van den Berg

Het werk van Marianne van den Berg raakt! 

In haar werk verbeeldt Marianne van den Berg de mens, niet de exacte weergave, maar de herkenning roept zij op. Haar beelden zijn krachtig en kwetsbaar tegelijk.

Door haar intuïtieve manier van werken heeft zij een pure en hele eigen stijl ontwikkeld. Herkenbaar aan haar werk is het spelen met vorm en vervormingen in het maakproces dit geeft net als de afwerking van haar eigen patineer methode haar beelden die eigen stempel en uitdrukking.

 

Daphne Schrijver

Voor Daphne is kunst niet zwaar, moeilijk of complex … 

Met haar werken wil ze wereld wat lichter, gelukkiger en mooier maken. Ze wil mensen afleiden van alle dramatiek en intense zaken in onze wereld en in hun persoonlijke levens. Haal mensen uit hun gedachten en laat ze van het moment genieten. 

Al in haar kindertijd genoot Daphne van creativiteit. Ze heeft op haar levensreserve ontdekt dat ze een talent voor schilderen heeft. Diverse cursussen leiden naar de kunstacademie. Als je je hart volgt kom je op een plaats waar je je thuis voelt, waar je moet zijn. 

Daphne is 32 en woont en werkt in Breda.